fbpx

Legea “Alexandra” – Înăsprirea pedepselor pentru criminali și violatori

Data publicării: 20 aug. 2019

Organizator: Democracy Mania

Categorie: Legislativ, Social

Semnături: 1472

Semnează petiţia

Semnează pentru înăsprirea pedepselor pentru criminalii periculoși! Semnează pentru “Legea Alexandra”! Dacă te-a oripilat cazul de la Caracal, dacă îți este teamă pentru viața și integritatea familiei tale, este momentul să schimbăm ceva. Vrem o țară sigură în care criminalii, violatorii și pedofilii care recidivează să fie pedepsiți exemplar!

 

Cerem:

 minim 25 de ani de închisoare pentru violatori în loc de 3-10 ani cât prevede actualul Cod Penal;
 închisoare pe viață pentru pedofili;
–  închisoarea pe viață fără posibilitatea eliberării condiționate pentru crime oribile comise de criminali care demonstrează că nu pot fi reabilitați și reintegrați în societate.

Ia atitudine! Fă din România o țară mai sigură!

 

De ce? Tocmai pentru că…

 

Nu mai puțin de 18.849 de deținuți au fost eliberați din închisorile patriei în perioada octombrie 2017 – iunie 2019, în baza legii recursului compensatoriu. Adică în mai puțin de doi ani! Aproape 6.400 dintre aceștia aveau de executat sentințe de peste cinci ani. Și totuși, din “mila” Guvernului, au fost eliberați chiar dacă nu și-au ispășit integral pedeapsa pentru care au fost condamnați devenind astfel un potențial pericol pentru comunitate!

Peste 2 000 de deținuți au fost puși în libertate după ce au comis fapte precum omor, omor calificat, ucidere din culpă sau loviri și vătămări cauzatoare de moarte. Dintre aceștia 840 au fost condamnați pentru omor, 566 pentru viol și 191 pentru trafic de minori.

 

Din totalul acestora, aproape 1.300 dintre cei peste 18.000 eliberați s-au întors după gratii, demonstrând astfel riscul de recidivă pe care îl comportă aceste persoane. Însăși Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor a estimat într-un comunicat că peste peste 70% dintre deținuții eliberați se vor întoarce în următorii ani după ce vor fi comis noi infracțiuni.” Astfel, din totalul de 566 violatori eliberați, 39 au recidivat în perioada imediat următoare eliberării. Tot astfel, printre recidiviști se numără 12 deținuți condamnați pentru omor calificat, 7 pentru trafic de minori și 186 pentru tâlhărie! Datele apar în răspunsul Ministerului Justiției acordat la o interprelare realizată de deputatul PNL Florin Roman.

 

Astăzi 87 de pedofili proaspăt eliberați din închisoare, așteaptă, poate, să își aleagă următoarea victimă! Poate fi chiar copilul tău!

 

Semnează “Legea Alexandra” ! Faptele abominabile trebuie pedepsite pe măsură!

 

Aceeași pedeapsă există și în alte state europene

 

Pedepse similare pentru recidiviști există și în state ca Marea Britanie, Franța sau Germania, acolo unde crimele comise cu sânge rece sunt pedepsite cu închisoarea pe viață. În Serbia, după un caz similar celui de la Caracal, acolo unde o fată de 14 ani a fost torturată și ucisă, Codul Penal a fost modificat după o îndelungată luptă a tatălui pentru a schimba legislația.

În 2014, Tijana, o adolescentă de numai 14 ani, a fost răpită, violată și ucisă cu bestialitate. Criminalul care i-a curmat viața a fost condamnat la 40 de ani de închisoare, dar cu posibilitatea eliberării condiționate. Acest lucru a oripilat comunitatea, în frunte cu tatăl victimei care nu a încetat să ceară schimbarea legii până când acest lucru a avut, în sfârșit, loc. De acum există pedeapsa cu închisoare pe viață fără posibilitatea eliberării condiționate pentru viol și crimă atunci când victimele sunt minori, femei însărcinate sau persoane lipsite de ajutor.

 

Deci, se poate! Semnează petiția! Transformă România într-o țară mai sigură!

 

Propune subiectul unei petiții! Semneză și alte petiții active!

Listă semnături

Lăsaţi un comentariu

Autentificaţi-vă pentru a comenta
  Abonează-te  
Notificaţi