fbpx

Reducerea personalului in aparatul de stat si angajarea pe baza competentelor  

 
Active Member

Haideti sa discutam si de ce functioneaza totul asa cum functioneaza in aparatul de stat ....

Fara sa aduc atingere acelor persoane care muncesc cu adevarat, ca altfel s-ar fi prabusit pna acum tot sistemul, sa discutam si acei indivizi care sunt adusi pe baza de nepotism, si de regula asta se intampla cu foarte multi dintre ei si pe functii inalte. 

Nu credeti ca ar fi timpul sa aruncam un ochi in fiecare structura de stat si sa vedem exact cati angajati sunt, ce fac ei, care sunt rezultate, cum functioneaza acea entitate/structura,  care este valoarea adaugata pe care o aduc societatii, care sunt salariile dar mai important SPORURILE ....am aflat in trecut ca pe o pozitie la Ministerul Afacerilor Externe (cred ca este o situatie generala si nu individuala), un angajat avea spor de limba straina .... pe bune? ....

Pai cunoasterea unei limbi straine nu cumva trebuia sa fie o cerinta de competenta pentru angajare, mai ales in Ministerul Afacerilor Externe?

M-as bucura sa aduceti si voi tot felul de exemple asemanatoare pe care le stiti, si pana atunci va rog sa urmariti si declaratia publica, a cuiva, 'bugetarul X', care lucreaza in aparatul de stat, prin linkul de mai jos:

https://www.youtube.com/watch?v=ChD26RBnS2k

Citează
Postat : 20 aug. 2019 12:07
Active Member

Referitor la suprapopularea aparatului de stat cu "oameni de casa", este evident ca ne aflam intr-o situatie critica, si ca solutia de rezolvare este de natura politica. Problema este ca, pe langa faptul ca acesti "angajati" exercita o presiune auspra bugetului de stat, munca efectiva se presteaza tot de catre acei putini functionari de cariera, care sunt nevoiti sa presteze in locul acestor beneficiari de sinecuri.  De aceea observam, indignati, ca desi numarul functionarilor s-a marit, termenele de solutionare sunt aceleasi (la fel de mari), si ceea ce este si mai grav, solutionarea problemelor este defectuasa.

Apropo de numarul exagerat de functionari. Stiati ca numarul de politisti in Romania la mia de locuitori este mai mare decat cel din Germania si S.U.A.? De curiozitate, m-am documentat in aceasta privinta, si am constatat ca tari cu mult mai multa populatie beneficiaza un numar mai mic de politisti, si totusi in acele tari, cel putin in orasele mari, am constatat o prezenta pe strada a patrulelor in vederea descurajarii infractorilor. Nu vreau sa spun ca in acele tari totul e perfect, dar ceea ce ma nemultumeste, este faptul ca la noi, inclusiv in Bucuresti, acele patrule nu exista sau exista prea putin. De aici se naste intrebarea, unde sunt acei politisti care exista pe statul nostru de plata ? Cred ca raspunsul este previzibil, si anume ca aproape toti politistii sunt in birouri, la aer conditionat sau la caldura, dupa caz, iar pe strada vezi la fiecare semafor cate un cersetor, spalator de parbrize, parcangii etc. Cu ce se ocupa cei care ar trebui sa se ocupe cu ordinea publica, adica cei din cadrul politiei nationale, locale, jandarmerie, daca orasele sunt pline de aceste persoane care te agreseaza la tot pasul. 

Am auzit ca politistii se plang de lipsa de personal. Eu cred ca solutia este de a-i scoate din birouri si sa faca munca adevarata de politie, iar daca vor sa stea in birou, le recomand cu caldura sa se duca in mediul privat, si daca sunt capabili sa presteze o munca de birou, atunci merita felicitari. Dar, pana una alta, nu cred ca populatia este obligata sa plateasca acesti politisti pentru a "rupe" scaunele prin birourile cladirilor care stau sa cada sub greutatea lor.

 

ReplyCitează
Postat : 3 sept. 2019 18:37
Gabriel M. ai apreciat
  
Working

Te rugăm să te Autentifici sau Înregistrezi