fbpx
Plata impozitelor a...
 

Plata impozitelor anual  

 
Active Member

Un alt aspect imporatant pentru companiile din Romania este ritmicitatea platii impozitelor si a declaratiilor.

La noi se fac aceste declaratii si plati lunar sau trimestrial, depinde de tipul companiei, insa in anumite tari civilizate, se face la sfarsitului anului fiscal. 
Ei bine, o astfel de abordare influenteaza in mod considerabil activitatea companiilor, pentru ca in fiecare luna cel putin o saptamana este blocata pentru aceste declaratii, ceea ce face ca tara noastra si procesul sa fie foarte birocratic.

Pe de alta parte, considerand ca plata se va face anual si nu lunar sau trimestrial, companiile ar putea beneficia de acei bani in cadrul activitatii si ar genera o imbunatatire a cashflow-ului, ar putea face investitii spre sfarsitul anului pe baza unui istoric din anul curent, etc.

Deci sunt iarasi multe beneficii care pot proveni din decizii simple, care nu constituie o inventie si doar o analiza corecta ... 'statule' ia si tu ce e bun si functioneaza de prin alte economii macar ... ca de inventat ceva nici nu intra in calcul dupa cum te stim (opinia mea)...

Citează
Postat : 20 aug. 2019 11:57
Active Member

Pe fond, aceasta solutie este corecta, dar in acelasi timp, pentru a fi corecti pana la capat, cred ca functioneaza in state cu economii avansate si functionale, care au la baza o structura solida. Cred ca intr-o economie ca a Romaniei, asa cum e structurata in momentul de fata, ar fi o iluzie sa ne imagiman ca cineva cu putere de decizie ar putea lua in calcul sa implementeze o asemenea solutie. Asa cum se prezinta structura statului, foarte, foarte incarcata cu personal care, din cate inteleg, consuma majoritatea veniturilor de la bugetul de stat, este greu de presupus ca cineva ar risca sa abordeze in mod serios o asemenea initiativa, pentru ca ar risca sa blocheze functionarea administratiilor locale, centrale, sau alte structuri care depind de platile care se efectueaza periodic. In concluzie, cred ca ar fi o solutie buna, de dorit, dar nu cred ca in urmatorii 10 ani se poate discuta la nivel serios, nu doar teoretic, de asa ceva.

ReplyCitează
Postat : 9 sept. 2019 16:49
  
Working

Te rugăm să te Autentifici sau Înregistrezi