fbpx

Banca de alimente

Organizator: Crucea Rosie

Telefon: +4021 317 60 06

Email: crr@crucearosie.ro

Website: www.crucearosie.ro

SMS: -

Cont RON: -

Cont EUR: -

USD Account: -

Despre Banca de Alimente

In septembrie 2009, pe fondul impactului crizei economice mondiale si al cresterii preturilor la produsele alimentare, Crucea Rosie Romana a lansat proiectul Banca de Alimente, care reprezinta o solutie imediata de ajutorare a persoanelor fara venituri sau cu venituri foarte mici.

Proiectul este o initiativa a Crucii Rosii Romane, preluata dupa modelul unor proiecte similare derulate cu succes, de ani de zile, in tari din Uniunea Europeana, precum si in SUA si Canada.

Timp de 8 ani, proiectul Banca de Alimente a reusit sa ajute cu alimente si tichete sociale 114 800 de familii sau persoane singure. Fiecare persoana sprijinita a primit un pachet cu alimente de baza in greutate de 12 kg continand: ulei, zahar, faina, malai, orez, paste fainoase, conserve de carne sau peste, conserve de legume, biscuiti.

2 500 de voluntari, in fiecare an, s-au dedicat acestui proiect prin activitati de promovare, colectare si distribuire de alimente la domiciliul beneficiarilor.

Inceput initial in doar 20 din cele 47 filiale de Cruce Rosie, in prezent, proiectul se deruleaza in 39 filiale de Cruce Rosie, 6 din Bucuresti si  33 de judete din judetele Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Botosani, Braila, Brasov, Buzau, Caras-Severin, Constanta, Cluj, Covasna, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iasi, Ilfov, Maramures, Mehedinti, Mures, Neamt, Prahova, Olt, Sibiu, Suceava, Satu Mare, Timis, Valcea, Vrancea.

Magazine partenere: Carrefour Romania, Billa Romania, METRO Cash&Carry Romania si METRO Punct, Mega Image, Real Hypermarket si Cora Arad, Cluj, Constanta si Mehedinti.

Lăsaţi un comentariu

Autentificaţi-vă pentru a comenta
  Abonează-te  
Notificaţi